Patentvoucher

Om Patentvoucher

Det er fra denne side, du ansøger om en patentvoucher.

I 2023 kan du ansøge d. 9. oktober i tidsrummet kl. 9.00-14.00.


Sådan gør du

Når ansøgningsvinduet åbner kl. 9.00, bliver 'Start ansøgning'-knappen på denne side aktiv, og du kan klikke dig videre:

 1. Du vil blive bedt om at logge ind eller oprette en profil *
  - Du kan oprette en profil på forhånd, hvis du ikke allerede har en: Opret en profil.
  - Har du allerede en profil, logger du blot ind med din mailadresse og den selvvalgte adgangskode.

 2. Du kan påbegynde selve ansøgningen.

  Vær opmærksom på, at du som virksomhed kun kan ansøge én gang pr. ansøgningsrunde, dvs. kun én ansøgning pr. CVR-nummer. **


Først-til-mølle

* Det anbefales, at du opretter en profil i god tid før ansøgningstidspunktet og at du er logget ind, før ansøgningsknappen bliver aktiv.

Patentvoucherne udstedes efter et først-til-mølle-princip. Der er 3,93 mio. kr. i hver af de to puljer. Det svarer til 52 vouchers pr. runde, hvis alle ansøger om det fulde tilskud (75.000 kr.).


Tidsstempel

Når du påbegynder din ansøgning, får du et tidsstempel, som bestemmer din placering i køen. Dit tidsstempel registreres først når du er logget ind, da systemet skal have en brugerprofil at koble tidsstemplet sammen med.

** Sidder I flere og trykker på “Start ansøgning” knappen, vil I opleve at systemet “fryser” når I har indtastet Virksomhedsoplysninger. Systemet vil nemlig genkende CVR nummeret og der kan kun indsendes én ansøgning pr. CVR nr. Det vil være det seneste tidsstempel der registreres.


Du har tre timer til at færdiggøre din ansøgning

Et nedtællingsur i øverste højre hjørne tæller ned fra tre timer. Ansøgningen skal være indsendt, inden de tre timer er gået. Herefter annulleres ansøgningen uden yderligere varsel.

Du har brug for følgende, når du laver din ansøgning:

 • Certifikat på gennemført IP-tjek udstedt af dit regionale erhvervshus (PDF)
 • Hvis din virksomhed har modtaget statsstøtte under de minimis i de seneste tre regnskabsår, så skal de registreres (ét ad gangen med navn, dato og støttebeløb)
 • Budgettal 2021-2023 (omsætning, resultat før skat, egenkapital, antal ansatte, ejerforhold)


Får du brug for hjælp undervejs

Opstår der spørgsmål undervejs, kontakt da projektledelsen på e-mail patentvoucher@ehnj.dk. Du kan også kontakte projektleder Mette Uduak Wollsen på telefon 22 57 31 13. Læg en besked, hvis der er optaget, og vi vender tilbage hurtigst muligt. Vi sidder klar til at hjælpe dig godt videre.


Om Patentvoucher

Patentvoucher er en tilskudsordning målrettet små og mellemstore virksomheder, som gerne vil beskytte deres innovation og teknologi med et patent.

Ordningen giver mulighed for at få tilskud til udgifter relateret til patentansøgningsforløb. Som virksomhed kan du søge om en voucher på op til 100.000 kr. hvoraf støtteprocentsatsen er 75 %. Det betyder, at har du støtteberettigede udgifter for 100.000 kr. kan der ydes refusion på 75.000 kr.

For yderligere information om programmet, se Patentvouchers hjemmeside

Ansøgning til Patentvoucher

Der kan ikke længere ansøges til Patentvoucher.

Kontakt

Projektkoordinator Louise Schmidt

Louise Schmidt

Projektkoordinator

20934981

 

Projekt- & Kommunikationschef Heidi Stubberup Ebeling

Heidi Stubberup Ebeling

Projektleder

20916754